Munca subdeclarată sau, după cum este numită în mod curent, munca “la gri” reprezintă acea situație în care, în acte, salariatul are un venit mic, dar, în realitate, primește mai mulți bani, prin metoda “salariului în plic”. Anul trecut, Codul muncii a fost modificat, astfel încât acum legislația incriminează, alături de munca “la negru”, și munca subdeclarată. În cazul în care acceptă munca “la gri”, salariații pierd o parte dintre beneficiile date de munca declarată, riscând inclusiv o pensie mai mică decât cea pe care ar fi primit-o dacă ar fi lucrat în condiții perfect legale.

Din octombrie 2021, munca la gri are o definiție legală:

(…) muncă subdeclarată reprezintă acordarea unui salariu net mai mare decât cel constituit și evidențiat în statele de plată a salariilor și în declarația lunară privind obligațiile de plată a contribuțiilor sociale, impozitului pe venit și evidența nominală a persoanelor asigurate, transmisă autorităților fiscale.

OUG nr. 117/2021



Asta înseamnă că angajatorul trece în acte un salariu mic, dar, în realitate, salariatul primește mai mulți bani, nedeclarați la Fisc, sub formă de numerar – “salariu la plic”. Astfel, în cazul muncii “la gri” vorbim de existența unui contract individual de muncă, încheiat și înregistrat după lege, dar salariul declarat este mai mic decât cel pe care-l primește salariatul, diferența nefiind declarată autorităților.

După cum subliniază Inspecția Muncii (IM), munca subdeclarată aduce salariaților o serie de dezavantaje. Autoritatea îi sfătuiește pe salariați să nu accepte contracte de muncă cu timp parțial dacă, de fapt, ei muncesc opt ore sau peste această limită și să nu accepte bani în mână, ce nu apar pe fluturașul de salariu.

De ce? Pentru că, potrivit IM, munca declarată implică “asigurare medicală, vechime în muncă și o pensie pe măsura muncii prestate.

De asemenea, IM subliniază faptul că, declarându-și toate veniturile, salariații acumulează vechime în muncă și mai mulți bani la pensie.

Pentru munca subdeclarată, angajatorii pot primi de la 8.000 la 10.000 de lei pentru fiecare salariat încadrat astfel, fără a depăși valoarea cumulată de 100.000 de lei.

0 Shares:
Te-ar mai putea interesa